Epizoda 184: Jovan Paunović

jovan yt

Biografija:

Jovan Paunović je iskusni preduzetnik i izvršni direktor sa bogatim iskustvom u vođenju globalnih multinacionalnih kompanija i međunarodnih timova. Kao osnivač i CEO kompanije TREESURY, inovativnog poljoprivredno-prehrambenog ekosistema, povezuje poljoprivrednike sa investitorima i industrijskim kupcima kroz regulisane tokenizovane hartije od vrednosti i blockchain tržišta, rešavajući ključne izazove poput sigurnosti snabdevanja hranom, klimatskih promena i smanjenja siromaštva.
Jovan takođe radi kao nezavisni konsultant za Gerson Lehrman Group (GLG) u Njujorku i AlphaSights u Londonu, gde savetuje o medicinskim tehnologijama i strateškoj primeni modernih tehnologija u raznim industrijama. Prethodno je bio na pozicijama CEO-a podružnica General Electric-a, GE Holdings i GE Healthcare za Zapadni Balkan, i osnivač VisMedica, prve platforme za telemedicinu u Istočnoj Evropi. Takođe je osnivač JP ICG, konsultantske kompanije specijalizovane za spajanja i akvizicije, digitalnu poslovnu transformaciju i podršku startup kompanijama. Pored toga, Jovan je obavljao rukovodeće funkcije u raznim industrijama kao što su IT, proizvodnja, privatni i rizični kapital.
Jovan je aktivan mentor i anđeoski investitor, koji podržava inovacije na tri kontinenta. Diplomirao je na Univerzitetu “Luigi Bocconi” i “United World College of the Adriatic”, a završio je i Program za tehnološko preduzetništvo na Univerzitetu Stanford.

Opis epizode:

Kada spojite tehnologiju, poljoprivredu, blockchain i dozu strasti za inovacijama nastaju projekti poput Treesury-a. Kako treba posmatrati tradicionalne grane poput poljoprivrede danas sa aspekta biznisa, potencijala, ali i tehnologije i očuvanja životne sredine, razgovarali smo sa Jovanom Paunovićem, osnivačem i CEO-om kompanije Treesury, jedinstvenog koncepta na našem tržištu koji spaja potencijale poljoprivrede, biljnih kultura koje imaju veliki potencijal u budućnosti kako u vidu ploda sa velikom nutritivnom vrednošću, tako i u vidu očuvanja životne sredine, sa digitalnim poljoprivrednim tehnikama i blockchain tehnologijom. Ovaj koncept omogućava poljoprivrednicima pristup kapitalu, plasmanu proizvoda i savremenoj proizvodnji sa jedne strane, dok malim i velikim investitorima nudi digitalne tokene kao vid sigurnog i dugoročnog ulaganja koje pored prinosa na uloženi kapital odnosi i profit u vidu karbonskih kredita… Ceo razgovor liči na naučnu fantastiku ili neku daleku budućnost, ali ovako nešto se dešava upravo sada, u Srbiji, od strane pasioniranih zaljubljenika u nauku i tehnologiju koji su rešili da menjaju svet!

Jovan Paunović, Founder and CEO @ Treesury
https://www.linkedin.com/in/jpaunovic
https://www.treesury.com
https://hazelnut.treesury.com/Beli-papir-Treesury.pdf

Veliku zahvalnost dugujemo kompanijama koje su prepoznale kvalitet onoga što radimo i odlučile da nas podrže i daju nam vetar u leđa: 

Partneri podkasta:
Raiffeisen banka
Digitalne usluge Raiffeisen banke koje preporučujemo za mala i srednja preduzeća: https://bit.ly/481YW6j 
– Kompanija NIS
Ananas
– kompanija Idea
U Ideinoj online prodavnici unesite promo kod 1000digitalk i očekuje vas 1.000 dinara popusta prilikom vaše online kupovine!

Prijatelj podkasta:
BiVits ACTIVA Brain Level Up Booster
Kada želiš da živiš i radiš na višem nivou, uzmi BiVits Brain Level Up za više energije i bolju koncentraciju tokom dana!
Izdavačka kuća Finesa
U ovoj epizodi podelićemo dve knjige “Vodič kroz digitalnu transformaciju” izdavačke kuće Finesa onima koji budu najbrži i najkreativniji sa komentarima, a možete nam slobodno pisati i na info@digitalk.rs i direktno nam uputiti komentar, sugestiju ili primedbu.
Takođe, svi oni koji na Finesinom websajtu poruče knjige i unesu promo kod digitalk dobiće 10% popusta na već snižene cene izdanja na sajtu: https://www.finesa.edu.rs/ 

Scroll to Top