Aleksandra Petrovski 1x1 1
digitalk Niš 2024

Aleksandra Petrovski

Autorka @ Hrabri i bezbedni

Aleksandra Petrovski je novinarka po profesiji, mama po opredeljenju i aktivistkinja po veroispovesti.

Brojne medijske, roditeljske i psihološke edukacije koje je prošla slile su se u inicijativu Hrabri i bezbedni, multimedijalnu platformu koja adresira važne teme za decu u 21. veku i na edukativan način ih približava mališanima.

Autorka i izdavač je dve slikovnice za predškolce, od kojih je upravo objavljena “Potraga za moćnom značkom Mrežoslav” – osmišljena da decu kroz igru i priču uvede u svet konstruktivne i umerene upotrebe digitalnih uređaja.

Predavanje

subota 26. oktobar

12:45 - 13:05

Podelite ovaj članak na društvenim mrežama:

Case study: Nećemo digitalne kretene, želimo digitalne mudrace

Dečji psihijatri upozoravaju da je Srbija na ivici epidemije „ekranizma“ među maloletnicima. Deca po 7 sati dnevno na internetu. Najmlađi zavisnik od interneta u Drajzerovoj ima samo 4 godine. Da li se i vama zgrči stomak kada pročitate slične vesti? Nije jednostavno odrastati uz tehnologiju, posebno ako nemaš usmerenje.

A kako da nam deca ne budu digitalni kreteni, već digitalni mudraci?

Kako da zaštitimo decu, a im ne uskratimo priliku da se razvijaju uz tehnologiju koja će neminovno oblikovati njihovu budućnost?

Kako da zajedno pomognemo najmlađima da digitalna tehnologija ne bude zamka u koju će lako upasti, već bezbedan prostor u kome će hrabro proširiti svoje kapacitete?

Na ovom izlaganju saznaćete kako svi možemo da doprinesemo tome.

Ne propustite!

Scroll to Top